McLarеn Mercedes SLR Speedster

В момента Mercedes разработва следващото поколение на своите суперавтомобили заедно със своето състезателно подразделение HWA, както и с вътрешния си тунинг майстор AMG. Така настоящото партньорство с McLaren е на път да приключи с преустановяването на производството на SLR в края на тази година. И за да се отбележи този случай, Mercedes и McLaren ще представят силно модифициран вариант SLR, който ще бъде произведен само в 75 бройки.


Последната версия ще се различава доста от настоящия модел, на който е базирана. Най-очевидното ще бъде фактът, че автомобилът ще е напълно открит. И за тези, които ще кажат, че има кабрио версия на модела, ще отговорим, че става дума за модел, който е без предно стъкло и без вертикално вдигащи се врати. Всъщност дизайнът доста ще напомня на предишния C16 Speedster, базиран на Corvette, който бе направен от Callaway.

Водачът и пътникът до него ще бъде защитени само от малък дефлектор. Същевременно новият дизайн означава, че автомобилът ще може да ускорява до 300 км/ч за само 26 секунди. Съответно максималната скорост ще бъде 350 км/ч – 13 км/ч повече от настоящия SLR 722.

За представянето допринася и лекото тегло на автомобила, като от Auto Motor und Sport съобщават, че новата версия може да е по-лека с до 200 кг. Редуцирането на масата ще се получи с помощта на повече използване на въглеродни влакна, нови карбоново-керамични спирачки, както и нова система за отработените газове.

Специалното издание ще струва около 450 000 евро и се очаква да бъде представена към края на месеца.

източник: www.motorauthority.com