Новият S600 Pullman Guard


Инженерите на Mercedes-Benz разработват нова луксозна лимузина с високо ниво на защита. Возилото е предназначено за осигуряване на спокойствието на бизнесмени, политици, монарси и държавни глави.
Бронираният Pullman е базиран на S 600 с чувствително удължено междуосие. По този начин Mercedes-Benz State Limousine осигурява достатъчно пространство за високопоставените пътници, подплатено с неизменно висок комфорт и пълно оборудван мобилен пакет.

Знаем, че традицията и иновациите винаги са били сериозна част от корпоративната култура на Mercedes-Benz. И това най-ясно си проличава в дългогодишното производство на висококачествени бронирани лимузини. Щутгартските производители са единствените на автомобилния пазар, които предлагат Pullman лимузини със специална защита от всякакъв тип нападения. Всичко това в продължение на вече повече от осем десетилетия!

Новата разработка е базирана на S 600

Що се отнася до технологичната част, новата Pullman Limousine е базирана на флагмана на германския топпроизводител Mercedes Benz S 600 L Guard. Мощността „изскача” от изтънчен 12-цилиндров би-турбо двигател с вместимост от 5513 см3., 527 к.с. и впечатляващ максимален въртящ момент от 830 Nm.

Шасито и купето са разработени наново, за да осигурят достатъчно стабилност след удължаването на разстоянието между двете оси. Те дават солидна база за вграждането на допълнителните елементи за сигурност. Зад преградата с първия ред седалки има място за четирима пътници с луксозни седалки, обърнати една срещу друга, както подобава дългогодишната Pullman традиция. Така луксозната лимузина осигурява не само сигурност и удобство, но и невероятна възможност за спокоен директен контакт между високопоставените пътници.

Специална защита за възможно най-висока сигурност Highest Protection


Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman предлага на своите изискани пътници и възможно най-високото защитно ниво срещу терористични атаки – еквивалентна на B6/B7 нива на устойчивост. Бронята може да устои на обстрел с военни припаси, ръчни гранати и други взривни устройства. Допълнителните предимства включват run-flat гуми, противопожарна система и непробиваем резервоар. И разбира се, перфектна боя с дълготрайна гаранция против корозия.

За да постигнат високото ниво на защита, дългогодишните специалисти в областта на технологиите за сигурност от завода в Зинделфинген (Sindelfingen) работят на принципа на интегрираната специална защита. Вместо да вграждат защитните елементи във вратите, страничните и задните панели и покрива на вече готовия автомобил, те правят това още при изработката на купето. Впоследствие структурата самото купе се подсилва допълнително за оптимален ефект. Като резултат возилото предлага характерното за Mercedes-Benz качество на изработката, съчетано с Highest Protection висококачествена защита, дори на местата, където това би било немислимо при други условия.

В основата на новите методи на изработка стои продължително и стабилно сътрудничество с различни международни компании, специализирали се в областта на сигурността. С течение на годините това взаимодействие осигурява постепенното подобряване и усъвършенстване на работата на Mercedes в тази насока. Така натрупаният опит позволява на концерна да реагира своевременно на променящите се изисквания и новите технологии и то по възможно най-добрия начин.

Традиция и поглед, винаги насочен към бъдещето

В началото автомобилите Pullman с произвеждат от американската компания Pullman Palace Car. Първият модел излиза през 1928 година и представлява удължена версия на модела W 08/460 Nürburg. Постепенно обаче названието започва да се ползва и за моделите на Mercedes-Benz с удължена база и просторно отделение за пътниците отзад. Така традицията налага германският гигант да произвежда висококачествени возила, защитавайки честта на първообраза на Pullman автомобилите.

Няма нужда да споменаваме, че и тук всеки екземпляр от новия Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman ще показва своята уникалност чрез избор в разнообразната гама на компанията от разцветки, кожи и дървени покрития. И отново и най-изтънчените изисквания ще бъдат задоволени. Първите доставки на Mercedes-Benz State Limousine ще започнат във втората половина на 2008.

[източник: www.rs-auto.bg
]


s600 pullman


S600 Guard



Снимки на S600 Pullman