Снимки на бъдещия SLC



SLC е разработка на AMG, има вероятност да не носи емблемата на Mercedes-Benz. SLC е наследник на "стария" 300 SL. Възможно е името на новия "спортист" да бъде Gullwing (крило на чайка). Тъй като вратите се отварят както при своя предшественик 300 SL - тип чайка.





Според снимки се вижда дълга предница, купето е изнесено силно назад, с къса задница. Автомобилът е с дължина от 4.65 метра, ширина от 1.95 метра и височина от само 1.25 метра. Колесната база пък е 2.7 метра.

Предполагаше, че SLC ще бъде заместник на излизащия от производство Mercedes Mclaren SLR, но сега вече плановете са леко изменени – по отношение на цената бъдещият автомобил ще бъде по-скоро близо до SL63 AMG. Всъщност според последни данни SLC ще струва около 150 000 евро. Световният дебют на наследника на 300 SL е насрочен за автомобилното изложение във Франкфурт следващата година. Очаква се да бъдат произведени между 3000 и 5000 бройки, като първите продажби би трябвало да започнат в средата на 2010 година.

Мощността за SLC ще идва от познатия сглобяван на ръка 6.2-литров V8 на AMG, като се очаква да има налични около 580 к.с. Двигателят ще бъде монтиран отпред, но ще се намира зад предната ос за по-добро разпределение на теглото. Въртящият момент ще се изпраща към задните колела посредством чисто нова трансмисия с два съединителя, която се намира пред задната ос. Окончателната маса на SLC би трябвало да бъде около 1650 кг, като с V8 двигател би трябвало да може да ускорява до 100 км/ч за около 3.8 км/ч. Максималната скорост се очаква да бъде поне 315 км/ч.





източник www.globalmotors.net